Françoise Beck

Françoise Beck (geboren in 1984) woont en werkt in Antwerpen. Ze werkt freelance als vormgever en illustrator. Ze ontwerpt o.m. logo’s, wenskaarten en motieven voor textiel. In haar vrije werk kan ze haar eigen vorm van expressie trouw blijven. In schilderijen, tekeningen en fotografie zoekt ze naar een zekere eenvoud en rust waarin al het overbodige wegvalt. Ze deelt haar creativiteit liefst met velen en werkt daarvoor regelmatig samen met anderen. Ze stelde haar vrij werk en haar illustratiewerk al meer dan eens tentoon. Françoise is leerkracht plastische opvoeding en geeft regelmatig workshops aan jongeren en kinderen.
Over haar illustratiewerk zegt ze het volgende:
Met slechts een paar lijnen vertel ik een klein verhaaltje. Ik geloof dat een tekening niet ingewikkeld moet zijn of veel lagen moet hebben om betekenis over te brengen. Ik houd ervan om een kader te creëren met mijn illustraties, met daarbinnen veel ruimte voor eigen fantasie en interpretatie.
Onder de wol is het debuut van Françoise Beck als prentenboekenmaker. Eerder illustreerde ze Meneer Jules of het einde van de wereld (Herman van de Wijdeven)

Foto: Hans van den Keybus